SOCIAAL TERNEUZEN

  Sociaal Terneuzen

Ondertitel

OPEN DAG LODEWIJK COLLEGE


1 Februari 2020 werd de open dag gehouden bij het Lodewijk college locatie Oude Vaart.

We zijn begonnen in de gymzaal waar de kinderen van alles konden proberen. Als het niet lukte konden ze samen oefenen met leraren, ging van bal spel tot salto maken.

Daarna was de bakkerij aan de beurt : bolussen, koffiekoeken en cup cakes stonden allemaal te wachten om geproefd te worden.

We zijn doorgelopen naar zorg en welzijn. Er zijn talloze richtingen die je uit kunt: baby verzorging , ouderen zorg, schoonheidsspecialiste en kapster behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Volgende stop: de taal lokalen zoals Duits, Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

Ieder lokaal was versierd met spullen uit het betreffende land. In het technieklokaal,

konden de kinderen o.a. fotohouders en doosjes maken en verschillende technieken kwamen aan bod. Ook werden spullen ten toon gesteld waar de tweedeklassers aan gewerkt hadden zoals, theezakjesdoos, papierbakje, boompje met lichtjes .

Het wiskunde lokaal kwam ook aan de beurt , daar kon men een tekening kleuren, oefeningen maken en wiskunde proefjes met lucifers doen.

Daarna kon er even uitgerust worden met een drankje fris , koffie of thee.

In de aula had je de afdeling auto techniek dat ging van stellingen bouwen ,robot in elkaar zetten tot proefjes met water, met v.r. bril iets bouwen ( als je de bril op hebt zit je in een andere wereld waar je schroeven in spullen kan draaien en wij konden meekijken op een tv.)

Daarna zijn we doorgelopen naar de keuken waar de geur van heerlijke mosselen je tegemoet  kwam. Pannenkoeken en mosselen in saus was allemaal te proeven .

Tot slot zijn we doorgelopen naar het restaurant waar er alcohol vrije cocktails stonden.

Het was een prima verzorgde open dag.


Annick De Nooze